05 Haziran 2023

Hem çevreye hem de cinsiyet eşitliğine duyarlı projemiz: Duyarlı Seyahat

duyarli seyahat projesi.webp

Zer olarak personel taşıma tedarikçilerimiz ile birlikte başlattığımız Duyarlı Seyahat projemiz kapsamında, 2020 yılından bu yana tedarikçilerimiz ile personel taşıma hizmetlerinden kaynaklanan karbon emisyonları ile mücadele için TEMA Vakfı’na 164 bini aşkın fidan bağışı yaptık. Aynı projenin bir diğer ayağında ise personel taşımacılığı tedarikçilerimizle yaptığımız sözleşmelere kadın sürücü çalıştırmaları yönünde bir madde ekleyerek meslek tercihlerine ilişkin önyargıları yıkmayı hedefledik.

Sürdürülebilirlik, çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık gibi başlıkların, tüm dünyadan şirketlerin ve üst düzey yöneticilerin gündeminde olduğunu belirten Genel Müdürmüz Serhan Turfan, Zer olarak biz de sürdürülebilirlik anlayışını tüm iş süreçlerimize ve paydaşlarımıza aktarmayı görevlerimiz arasında sayıyoruz” dedi. Satın alma faaliyeti yürüttüğümüz alanlarda birden fazla problemi iyileştiren çözümler sunmayı önceliklendirdiğimizi söyleyen Turfan, Duyarlı Seyahat projemizin de bu önceliği karşılayan bir modelde çalıştığını ifade etti.

Projenin, personel servislerinin sebep olduğu karbon emisyonuna karşı dikilen her bir fidanın atmosferdeki karbondioksiti azaltması ve üreteceği oksijen işlevinin önemini dikkate alarak hayata geçirdiğimizi paylaşan Serhan Turfan, “2020’den bu yana personel taşıma tedarikçilerimizin sözleşme boyunca ulaşımını üstlendiği her kişi için TEMA Vakfı’na yılda iki fidan bağışlamalarını sağladık. Kampanya sayesinde şimdiye kadar personel taşıma hizmeti sunduğumuz müşterilerimiz için tedarikçilerimiz 140 bine yakın fidan bağışladı. Zer olarak biz de ‘Zer ve Çözüm Ortakları Ormanları’nı desteklemek için 19 bin fidan bağışında bulunduk.” dedi.

Çevresel ve toplumsal alanlarda en yüksek faydayı ekosistemimizdeki paydaşlarımızla birlikte yürütülecek projelerle mümkün olduğunu paylaşan Serhan Turfan, “Taşımacılık sektörü cinsiyet eşitsizliği açısından geliştirilmeye en çok ihtiyaç duyan sektörlerden biri. Proje kapsamında meslek tercihlerine ilişkin önyargıları yıkmak için personel taşımacılığı tedarikçilerimizle yaptığımız sözleşmelere kadın sürücü istihdamına yönelik bir madde de ekledik. Hem tedarikçilerimizin cinsiyet eşitsizliğine karşı mücadeleye destek vermesini sağladık, hem de taşımacılık sektöründeki istihdam eksikliklerine fırsat eşitliği sunan bir çözüm geliştirdik” dedi.

Paylaş