08 Mayıs 2023

Efsanevi Anadol, NFT koleksiyonunda yeniden hayat buldu

refik anadol nft koleksiyonu.webp

Türkiye’nin seri üretim için tasarlanan ilk yerli otomobili Anadol’un STC-16 modeli, Türkiye’nin ilk ve tek sanayi müzesi Rahmi M. Koç Müzesi (RMKM) iş birliğinde geliştirdiğimiz RMKM-A Yansımalar adlı NFT koleksiyonu ile metaverse dünyasında yerini aldı.

Endüstriyel tarihi, teknolojiyi ve sanatı ortak bir amaç çevresinde bir araya getirdiğimiz proje kapsamında Anadol STC-16’yı ana unsur alan 750 eşsiz eser Ethereum blokzinciri altyapısı kullanılarak oluşturuldu.

Anadol STC-16'nın NFT uyarlamasını meta mimar Begüm Aydınoğlu, Web 3.0 Stratejisti Can Yurdakul ve yaratıcı teknoloji ajansı ME üstlendi. 17 farklı arka plan, 8 farklı renk, 5 farklı platform ve iki logo seçeneğiyle sunulan koleksiyondan seçilen 10 eser, Otokoç’un Decentraland’de -111,10 koordinatlarında yer alan deneyim alanı Metazone’da sergileniyor.

Zer ve Rahmi M. Koç Müzesi iş birliğinde Türkiye’de ilk kez hayata geçen proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Genel Müdürümüz Serhan Turfan, Zer medya hizmetleri satın alma ekibinin yeni medya olarak adlandırılan metaverse dünyasında da satın alma hizmeti sunmaya başladığını ifade etti ve “Bu hizmetimizin somutlaştığı ilk proje olan RMKM-A Yansımalar, MUSE Creative Awards kapsamında ödüle layık görüldü. NFT/Web3 kategorisi bu yıl ilk kez açıldığı için, bu kategoride ödül alan dünyanın ilk projesi olduk. Koç Topluluğu’nun farklı şirketleri için de metaverse dünyasında proje geliştirme süreçlerimiz devam ediyor” dedi.

Koleksiyonun hikayesi bir belgeselde aktarılıyor

Anadol’un hikayesi, tasarım ve üretim tarihine tanıklık eden ve Anadol STC-16’yı uluslararası yarışlarda kullanan Serdar Bostancı, Cüneyd Işıngör gibi yarış pilotlarının ve pek çok ismin anlatımıyla bir belgesele dönüştü. Belgeselde, Anadol’u günümüze taşıyan RMKM-A Yansımalar Koleksiyonu’nun ortaya çıkış öyküsü de anlatılıyor.

 

Paylaş