15 Ocak 2020

Mehmet Apak: Sırada global oyuncu olmak var

35

15 Ocak 2020 tarihli Dünya Gazetesi'nde Genel Müdürümüz Mehmet Apak global büyümemizde öncü markamız olan stratejik satın alma platformumuz Promena'yı vurguladı. Promena Hizmetleri Direktörümüz Orçun Güven, verdiğimiz hizmetin detaylarını anlatırken dünya çapında kabul gören Spend Matters ağına Türkiye’den katılan ilk satın alma platformu olduğumuzu vurguladı.

2019 yılının şirketler için zor geçtiğini anlatan Mehmet Apak, zorlu dönemde Zer’in dalgalı denizde tedarikçileri için de müşterileri için de güvenli liman olduğunu ve 2020’de bu devam edeceğini açıkladı.  Zer’in yurt içi ve yurt dışı büyüme hedeflerini de paylaşan Apak, 2024’te Koç Topluluğu şirketleri dışındaki iş ortakları adına yapılan satın alımların oranını yüzde 45’e çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı. Apak ayrıca röportajında Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın 12. Maddesi olan ‘sorumlu tüketim ve üretim’ kapsamında çözüm ortaklarının geliştirdiği projelerin değerlendirileceği iş birliği programı “Hayalimiz Benzer”i açıkladı.

Promena Hizmetler Direktörü Orçun Güven ise Promena’nın 12 ülkede 14 müşterisi olduğunu kaydetti ve “Bir yıl gibi kısa bir sürede ABD’den Nijerya’ya Azerbaycan, Güney Afrika, Filipinler, Dubai, Hırvatistan, Meksika’ya kadar ihracat yaptık” dedi. Promena’nın 12 farklı dil seçeneği ile hizmet verdiğini anlatan Güven bir örneği de paylaştı: “Yunanistan’a da ihracatımız oldu. Yunan alfabesini bizim sisteme entegre etmemiz sadece 15 gün sürdü.”

 

 TÜMÜNÜ OKU 

Paylaş