10 Şubat 2023

Zor günleri birlik ve beraberlik ile atlatacağız!

yas.webp

10 ilimizde meydana gelen ve büyük hasarlar veren deprem felaketinin acısını yürekten hissediyoruz. 

Zer olarak depremi duyduğumuz andan itibaren afetzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına elimizden gelen en iyi şekilde destek olmak için Koç Holding koordinasyonuyla, AFAD, KIZILAY Yetkilileri ve yerel kurumların iştirakiyle harekete geçtik.

Felaketin şokunun yaşandığı 6 Şubat 2023 günü en çok ihtiyaç duyulan ürünleri tedarik etmek ve bölgeye göndermek üzere çalıştık.

Bölgeye lojistik ve malzeme alanında tüm imkanlarımızı kullanarak farklı merkezlerden gönderdiğimiz ürünlerin yanı sıra destek olmak isteyen Koç Topluluğu Şirketlerimizin ve iş ortaklarımızın ürün ve lojistik taleplerini tedarikçilerimiz aracılığıyla organize ettik.

Bölgede ihtiyaç duyulan jeneratör, battaniye, ısıtıcı, uyku tulumu, kadın pedi ve bebek bezlerini taşıyan tırımızı kara yolu aracılığıyla Ankara’dan hareket ettirdik. Toplam 90 bin adet içme suyunu taşıyan tırlarımızdan biri İstanbul’dan, biri de Adana’dan yola çıktı. Adana İncirlik Üssü’ne ulaşan araçlarımızdaki ürünler AFAD Yetkilileri sayesinde helikopterler ile Hatay Kırıkhan bölgesine ulaştırıldı.

İstanbul’dan hareket eden, ürün taşıyan diğer tırımız ise Pendik limanından kalkan DFDS Pergamon Seaways RO-RO gemisi aracılığıyla İskenderun limanına ulaştı ve AFAD tarafından Hatay Kırıkhan'da jeneratör, ısıtıcı ve hijyen paketleri dağıtıldı.

Aynı zamanda Hatay Kırıkhan'da yerleşik ve Merkez bölgesinde mobil olarak yemek hizmeti vermek üzere yaklaşık 30 kişilik ekibimizi yemek ve kumanya malzemeleri ile bölgeye ulaştırdık. 8 Şubat 2023 günü başlayan hizmetimizde şu ana dek 20 bin adede ulaşan aşımız ve kumanyalarımız afetzede vatandaşlarımıza servis edildi.

TCL Electronics Türkiye'nin desteğiyle 12 Şubat 2023 günü Hatay Kırıkhan Stadyumu'nda AFAD koordinasyonunda kurulan yaşam alanına mobil tuvaletlerimizi ulaştırdık. Sürekli vidanjör desteği sunarak, 2 temizlik personeli ve bir organizatörümüz ile yaşam bölgesinin hijyen şartlarından da sorumlu olacağız.

Yemek hizmetimizi (Bilkom, Ingage, KoçFinans, Otokar, Setur Marinaları, Türk Traktör ve WAT Motor Sanayi şirketlerinin desteğiyle), Arçelik'in çamaşır yıkama ve kurutma makineleri tırı ile sunduğu temizlik hizmeti ve Bilkom – TCL Electronics Türkiye'nin sunduğu 24 adet mobil tuvalet hizmeti ile Hatay Kırıkhan Stadyumu’nda AFAD’ın oluşturduğu yaşam bölgesinde sağlıyoruz. Sunulan sıcak yemek, temizlik ve hijyen hizmetleri ile afetzede vatandaşlarımızın yaşam imkanlarını birlikte iyileştirebilmeyi hedefliyoruz.

17 Şubat 2023 günü kişisel hijyen malzemelerinin bulunduğu destek paketlerimizi de Hatay Kırıkhan Stadyumu'ndan dağıtıma başladık. 

Yardım çalışmalarımıza katkıda bulunan tedarikçilerimize, desteklerimizi bölgeye ulaştıran lojistik tedarikçilerimize ve bağışlarıyla daha fazla kişiye ulaşmamızı sağlayan Koçfinans, Ingage ve Koç Yaşa Çok Yaşa şirketlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Hatay Kırıkhan Stadyumu'ndaki yaşam alanında devam eden yemek hizmetlerimizin ilerleyen günlerde de sürdürülebilmesi için desteklerini açıklayan Bilkom, Ingage, Koçfinans, Otokar, Setur Marinalar, Türk Traktör, WAT Motor Sanayi’ye de yanımızda yer aldıkları için şükranlarımızı sunuyoruz.

Afet bölgelerimizdeki ihtiyaçları takip ederek birlik ve beraberlik içerisinde desteklerimize devam edeceğiz.

Güncelleme tarihi: 23 Şubat 2023

 TÜMÜNÜ OKU 

Paylaş