14 Aralık 2020

Promena’dan uluslararası bir başarı daha!

27 promena capgemini Stratejik satın alma çözümümüz Promena, Fransa merkezli, yaklaşık 50 ülkede danışmanlık, dijital dönüşüm, teknoloji ve mühendislik hizmetlerinde faaliyet gösteren Capgemini firmasının 2020-2021 Dijital Satın Alma Araştırması’nda (Digital Procurement Research) yer aldı.

Capgemini, teknolojilerin hızla değiştiği günümüzde, şirketlerin kapsamlı bir genel bakış elde etmeleri için on yıldan fazla bir süredir Dijital Satın Alma Araştırması’nı hazırlıyor. Capgemini bu araştırmada, küresel birçok şirketin satın alma süreçlerinin dijital dönüşümüne danışmanlık vermesinden kazanılan içgörüleri değerlendirmeye yansıtıyor ve kriterleri şirketlerin çözüm gereksinimlerini, ihtiyaçlarını, entegrasyon süreçlerini göz önüne alarak oluşturuyor.

Promena’nın da dahil olduğu dünya çapında 33 satın alma çözümü, Capgemini firmasının 2018 yılında oluşturduğu uçtan uca satın alma deneyimini gösteren satın alma çarkında (Procurement Wheel) yer alan adımlara göre değerlendiriliyor. Bu adımlar: ihtiyaç analizi, teklif toplama, ihale yönetimi, tedarikçi yönetimi ve alacak yönetiminden oluşuyor. Çözümler ayrıca raporlama, uygulama, fiyatlandırma ve teknik özellikler açısından da inceleniyor.

Raporda, değerlendirmelerin ve satın alma çözümlerine dair detaylı bilgilerin yanında satın alma profesyonellerinin dijitalleşme hedeflerine uygun servis sağlayıcıları belirlemelerini destekleyecek bilgiler ve satın alma dünyasındaki eğilimleri kapsayan uzman görüşleri de sunuluyor.

Capgemini raporuna dair görüşlerini paylaşan Promena Hizmetleri Direktörü Orçun Güven: “Tüm dünyada satın alma süreçleri artık stratejik bir önem kazanıyor. Satın alma departmanları maliyet tasarrufundan sorumlu bir departmandan, tüm tedarik zinciri için değer iyileştirmeleri gerçekleştirebilen bir departmana dönüşüyor. Bu dönüşümün en önemli araçlarından biri de kullanılan sistemler. “Süreçler doğru ayarlanmış mı? Süreçlere uygun doğru sistem seçilmiş mi?” soruları bu aşamada şirketlerin karşısına çıkıyor. Bu değerlendirmelerin yapılabilmesi için önemli içgörüler sunan Capgemini: 2020-2021 Dijital Satınalma Araştırması’nın çok değerli olduğunu düşünüyorum. Dünya çapında faaliyet gösteren 30’un üzerinde satın alma çözümü ile birlikte değerlendirilmek gurur veriyor. Küresel araştırmalar, iyi yaptıklarımızı görmemizi, sektördeki eğilimleri keşfetmemizi ve iyileştirme gereken alanları fark etmemizi sağlıyor.” dedi.

Raporun da önerdiği gibi şirketlerin doğru sistemi seçerken mutlaka demo yapılması gerektiğini vurgulayan Orçun Güven, ayrıca şu değerlendirmede bulundu: “Bu raporlar şüphesiz satın alma profesyonellerine faydalanabilecekleri değerlendirmeler sunuyor. Bunların yanında şirketler, yeni bir sistem seçme sürecinde, demo uygulamaları yoluyla, kullanıcıların bir test ortamında kısa bir süre için sistemi denemesine, ihtiyaçlarını karşılayıp karşılamadığını görmesine fırsat vermeli. Promena olarak bizimle iletişime geçen tüm iş ortaklarımıza uygulamaya geçmeden bir demo sunarak satın alma süreçleri için doğru çözümü sunmaya çalışıyoruz.”

 

Paylaş