26 Temmuz 2023

Türkiye’nin en güçlü 50 satın alma lideri açıklandı

ekonomist dergisi satin alma liderleri.webp

Zer’in katkılarıyla hazırlanan Türkiye’nin en güçlü 50 satın alma ve tedarik liderlerinin belirlendiği Ekonomist’in “Satın Alma ve Tedarik Liderleri” dosyası yayınlandı.

Araştırmanın sonuçlarına göre, bu yıl, enflasyonun yarattığı maliyet artışları sebebiyle satın alma ve tedarik liderlerinin odağında; maliyet yönetimi, sürdürülebilirlik ve dijitalleşme konuları yer alıyor.

Araştırmada, satın alma süreçlerinde alternatif senaryolar üzerinde çalışan, değişime uyum sağlayan, esnek tedarikçi ağına sahip ve dijital dönüşüme yatırım yapan şirketlerin ön plana çıkacağı öngörülürken, belirsizliğin yeni normal olduğu günümüzde satın alma ve tedarik liderlerinin öneminin artacağı paylaşılıyor.

Satın Alma ve Tedarik Liderleri dosyasında görüşleri ile yer alan Genel Müdürümüz Serhan Turfan, Zer’in de bu farkındalık ile giderek daha öngörülemez ve zorlayıcı hale gelen iş dünyasında müşteri ve tedarikçilerinin dayanıklı ve esneklik becerilerini kalıcı kılmak amacıyla hizmet verdiğini belirtti.

2023 yılı için yurt içi ve yurt dışı projelerimiz ile ilgili de açıklamalarda bulunan Serhan Turfan, “Yurt dışında Promena ile yeni pazarlarda partnerlik anlaşmaları oluşturarak farklı coğrafyalardan müşterilerimizle güven bağı kurmaya devam ediyoruz. Yurt içinde ise yılın son döneminde kullanıma açacağımız B2B pazaryeri ve e-ihracat platformumuzun çalışmaları devam ediyor, sektöre yeni bir deneyim sunacağını düşünüyoruz. Yeni geliştirdiğimiz bu kanal ile KOBİ’lere erişimimizi artırmaya odaklanıyoruz.” Dedi.

İşte Ekonomist’in Satın Alma ve Tedarik listesindeki liderler!

Yönetilen satın alma bütçesinin büyüklüğüne göre oluşturulan listenin ilk sırasında 120,7 milyar TL’lik bütçe yönetimi ile BİM Satın Alma Genel Müdürü ve Genel Satın Alma Komite Üyesi Umut Baba yer aldı. Listenin ikinci sırasındaki isim ise 42,7 milyar TL’lik satın alma bütçesine sahip olan Oyak Maden Metalürji Grubu Satın Alma Grup Başkanı Yardımcısı İsmail Kürşad Korkmaz oldu. Ford Otosan Satın Alma Lideri Murat Senir 88,8 milyar TL’lik satın alma bütçesiyle üçüncü sırada yer alırken, 85,14 milyar TL’lik satın alma bütçesini yöneten A101 Satın Alma ve Pazarlamadan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Aziz Şahin dördüncü, Şişecam Tedarik Zinciri Genel Müdür Yardımcısı Selma Öner 5. sırada yer aldı.

 TÜMÜNÜ OKU 

Paylaş